Website links

https://nl.wikipedia.org/wiki/Dracula_(roman)

Dracula is een gothic horrorverhaal uit 1897 in de vorm van een briefroman, geschreven door de Ierse schrijver Bram Stoker. De hoofdpersoon van het verhaal, Graaf Dracula, is een aristocratische vampier uit Transsylvanië. Dankzij het succes van het boek en de verfilmingen die er in de loop der jaren op werden gebaseerd, groeide de figuur van Dracula uit tot ’s werelds bekendste vampier.


https://nl.wikipedia.org/wiki/Graaf_Dracula

Graaf Dracula is een fictieve aristocratische vampier uit Transsylvanië, die model heeft gestaan voor de meeste vampiers in de moderne cultuur. Graaf Dracula is de antagonist en booswicht uit de roman Dracula die geschreven is door de Ier Bram Stoker in 1897. Volgens sommigen is zijn personage door Stoker los-vast gebaseerd op de vorst van Walachije, Vlad Dracula


https://nl.wikipedia.org/wiki/Graaf_Duckula

Graaf Duckula is een fictief persoon, een vegetarische vampiereend, in de gelijknamige tekenfilmserie, geproduceerd door de Britse studio Cosgrove Hall, en een spin-off van Dangermouse, een serie waarin een slechte versie van Graaf Duckula regelmatig voor het voetlicht verscheen.


https://nl.wikipedia.org/wiki/The_Brides_of_Dracula

The Brides of Dracula is een Britse horrorfilm uit 1960, geproduceerd door Hammer Film Productions. De regie was in handen van Terence Fisher. De hoofdrollen werden vertolkt door Peter Cushing, Yvonne Monlaur, Edward Percy en Jimmy Sangster. De film is het vervolg op Dracula uit 1958. Dracula zelf komt niet voor in de film en wordt slechts tweemaal genoemd.


https://nl.wikipedia.org/wiki/Vampier_(mythisch_wezen)

Een vampier is een bloedzuigend, mythisch wezen dat voorkomt in tal van volksverhalen, boeken en films. Het is zeer waarschijnlijk dat de mensen vroeger dachten dat vampiers echt bestonden.


https://nl.wikipedia.org/wiki/Vlad_Dracula

Vlad III, bijgenaamd Vlad de Spietser of Vlad Dracula (Sighișoara, november/december 1431 – Boekarest, december 1476) was vorst van Walachije in 1448, van 1456 tot 1462 en in 1476. Tijdens zijn regeerperioden verzette hij zich sterk tegen de Turken en de uitbreiding van het Ottomaanse Rijk. Vlad was een uiterst bloeddorstig heerser. Hij was berucht voor het spietsen van mensen, een gewoonte waaraan hij zijn bijnaam “Țepeș” (“spietser”) te danken heeft. Hij is hoogstwaarschijnlijk de historische figuur waaraan Bram Stoker de naam van de romanfiguur Dracula ontleende.


https://wikikids.nl/Dracula

Dracula is een roman in het genre horrorverhaal of gothic novel uit 1897, geschreven door de Ier Bram Stoker. De hoofdpersoon uit het boek, Graaf Dracula, is een vampier. Door het succes van het boek en de films die er in de loop der jaren op werden gebaseerd, groeide Dracula uit tot ’s werelds bekendste vampier.


https://wikikids.nl/Vampier

Een vampier is een bloedzuigend wezen, een product van de menselijke fantasie. Ze bestaan dus niet echt. Volgens het bijgeloof komt een vampier ’s nachts uit zijn graf om het bloed van de levenden te drinken. Dat bijgeloof komt waarschijnlijk omdat men af en toe doden opgraaft die er na lange tijd goed bewaard uitzien.