Tip 9 voor motorliefhebbers

Sommige TIPS zijn wellicht bekend maar met andere kun je ongetwijfeld je voordeel ermee doen. Als je zelf een goede tip hebt voor andere motorrijders, laat het ons weten.

TIP 9 – Zet in je telefoon de nummers van de ANWB Wegenwacht, ADAC e.d. voor als je een keer pech krijgt. Scheelt een hoop gezoek op het moment dat je pech krijgt met je motor.

Je kunt bij een contactpersoon in je smartphone zelf een foto toevoegen. Bij de ANWB kun je een foto van je pasje toevoegen en ook voor je verzekering etc. Daardoor heb je in noodgevallen altijd de gegevens bij de hand.

Maak tevens een contactpersoon aan onder de naam ICE *In Case of Emergency en zet daar het nummer onder dat gebeld kan worden in nood door hulpverleners. Dit is internationaal algemeen bekende term onder hulpverleners.

Let op: indien je een beveiligingscode hebt op je telefoon werkt dit laatste uiteraard niet. Iets om over na te denken *alternatief achterzijde telefoon sticker met ICE: 999-9999999 of ipv je naam in je telefoon in het beveiligingsscherm kun je eveneens de ICE neerzetten..

Een handige app voor noodsituaties is de onderstaande app *snel 112 bellen inclusief coördinaten, straatgegeven op het scherm..

Dit vind je misschien ook leuk...