In Duitsland moeten we rekening houden met flink hogere boetes.

Snelheidsduivels moeten vanaf volgende maand in Duitsland rekening houden met flink hogere boetes. De bekeuringen voor te hard rijden zijn in bijna alle gevallen verdubbeld, maar in vergelijking met Nederland valt het nog altijd erg mee.

De boetebedragen in Duitsland gaan vanaf volgende maand op de schop. Wie met de auto of motor in Duitsland tot 20 kilometer per uur te hard rijdt, betaalt straks twee keer zoveel als voorheen. Enorm afschrikwekkend zijn de nieuwe boetebedragen echter niet. Wanneer je binnen de bebouwde kom tot 10 kilometer per uur te hard rijdt, bedraagt de boete binnenkort 30 euro, terwijl dat nu nog maar 15 euro is.

Buiten de bebouwde kom betekent een overtreding tot 20 kilometer per uur een boete van 20 euro in plaats van de 10 euro die het nu nog kost. Wanneer je in Nederland 20 kilometer per uur te hard rijdt, kost dat 197 euro. Voor de grotere snelheidsovertredingen (boven 30 kilometer per uur) wordt het tarief niet verdubbeld, maar geldt nog steeds een aanzienlijke tariefverhoging. Wie nu meer dan 70 kilometer per uur te snel rijdt buiten de bebouwde kom, krijgt een boete van 700 euro in plaats van 600 euro. In Nederland zit je dan allang bij de rechter.

Volgens de Duitse mobiliteitsorganisatie ADAC gaat de strengere regelgeving rond snelheidsovertredingen in vanaf 10 november.

Dit vind je misschien ook leuk...