Dracula A.D. 1972

 

Dracula A.D. 1972

“The Count is back, with an eye for London’s hotpants . . . and a taste for everything”

In 1872 vechten graaf Dracula (Christopher Lee) en zijn aartsvijand Lawrence Van Helsing (Peter Cushing) op het dak van een weggelopen koets. De koets crasht en Dracula wordt gedeeltelijk gespietst door een van de wielen. In de strijd slaagt Van Helsing erin om het wiel volledig in de borst van de vampier te duwen en hem vast te zetten. Dit gedaan, Van Helsing stort in en sterft aan zijn eigen verwondingen. Op dat moment arriveert een volgeling van Dracula (Christopher Neame) die het stoffelijk overschot van Dracula ophaalt en een paar dagen later begraaft bij het graf van Van Helsing in de St Bartolph’s Church…

Honderd jaar later verschijnt een nieuwe generatie Britten die het verhaal voortbewegen: in dit geval een groep jonge hippies waaronder Jessica Van Helsing (Stephanie Beacham), kleindochter van Lorrimer Van Helsing (Peter Cushing), een occulte expert en afstammeling van Dracula’s oude aartsvijand, en Johnny Alucard (Christopher Neame), die sterk lijkt op de discipel van Dracula die in 1872 werd gezien. Alucard haalt Jessica en de anderen over om een ​​zwarte magie ceremonie bij te wonen in de nu verlaten, ontheiligde St Bartolph’s, waar hij een bloedig ritueel met een van hun groep, Laura Bellows (Caroline Munro). Jessica en de anderen vluchten in afgrijzen, waarna Dracula wordt opgewekt en Laura vermoordt. [1][2]Jessica Van Helsing en graaf DraculaLaura’s lichaam wordt ontdekt, ontdaan van bloed, en een politieonderzoek begint, onder leiding van een inspecteur Murray (Michael Coles). Murray vermoedt een occult element en interviewt Lorrimer Van Helsing, die geschokt is om de details van Laura’s dood te horen. Hij realiseert zich dat Johnny Alucard (wiens naam Dracula achterstevoren is geschreven) een leerling is van Dracula, en dat de graaf moet zijn teruggekeerd.

Ondertussen brengt Alucard een andere vriend van Jessica, Gaynor Keating (Marsha Hunt), naar St Bartolph’s, waar ze wordt vermoord door Dracula en Alucard zelf in een vampier wordt veranderd. De vampier Alucard doodt een voorbijganger en lokt Jessica’s vriend, Bob (Philip Miller), naar een café dat ze vaak bezoeken, waar hij hem ook in een vampier verandert. Terwijl Lorrimer weg is, gaat Bob naar het Van Helsing-huis en haalt Jessica over om naar het café te komen, waar hij en Alucard haar vangen en naar Dracula brengen.

Lorrimer volgt Alucard naar zijn flat en doodt hem met het stromende water in de badkamerdouche. Hij vindt het dode lichaam van Bob en ontdekt Jessica in trance in St Bartolph’s, waar Dracula van plan is wraak te nemen op de familie Van Helsing door haar in een vampier te veranderen. Van Helsing zet een val voor Dracula en wacht tot hij bij het vallen van de avond terugkeert. Na een worsteling wordt Dracula gedood door een val in een put met palen die Van Helsing eerder had voorbereid, en zijn betovering over Jessica is verbroken. Ze omhelst haar grootvader en de titel “Rest In Final Peace” wordt getoond.

Video’s en trailers

 

Bron: Dracula 

Mede Eigenaar

Vertel iets over jezelf. Dit kan voor iedereen zichtbaar zijn.

Dit vind je misschien ook leuk...