Downloads

Er zijn 11 bestanden, grootte 2,9 MiB met 12.611 kliks in totaal.


  Aanvraag kandidaat praktijkexamen
» 313,1 KB - 565 kliks - sep 7, 2019 @ 18:07
Wil je praktijkexamen doen zonder bemiddeling van een rijschool? - Dan kun je dit formulier gebruiken om je praktijkexamen aan te vragen. Vul het volledig in. Stuur het samen met een kopie van je geldige identiteitsbewijs – en bij een eerste examenaanvraag óók met een ingevulde Gezondheidsverklaring– naar CBR

  Beoordelingslijst examenvoertuigen categorie B
» 1,0 MB - 352 kliks - sep 7, 2019 @ 18:08
Het CBR kan aanvullende eisen stellen aan auto’s waarmee het praktijkexamen wordt afgenomen. Dat recht is vastgelegd in artikel 82 van het Reglement rijbewijzen. Een speciale Commissie Toelating Examenvoertuigen (CTE) houdt zich daarmee bezig. Naast afgevaardigden van het CBR, zitten er ook vertegenwoordigers van de BOVAG en de RAI in deze commissie.

  Europees schade formulier
» 211,6 KB - 425 kliks - sep 7, 2019 @ 18:05
Stel, je rijdt met jouw auto tegen een andere auto aan. Deze schade valt onder de autoverzekering. Samen met de andere bestuurder bekijk je de schade en je vult beiden de schadeformulieren in. De schadeformulieren worden hierna door beide partijen naar de eigen verzekeraar verstuurd.

  Examenvoorwaarden CBR
» 259,5 KB - 521 kliks - jan 15, 2020 @ 12:04
De aanvrager van een examen – theorie of praktijk – bij het CBR wordt geacht voorafgaand aan de aanvraag kennis te hebben genomen van de examenvoorwaarden, de huisregels en het sanctiereglement van het CBR.

  HandBrake
» 20 bytes - 604 kliks - jan 1, 2020 @ 0:00
HandBrake. Deze converter is zowel voor de OS X als voor Windows te downloaden. Het mooie is dat het programma helemaal ingesteld is om films om te converteren naar iPod, iPhone of iPad.

  Machtig je rijschool met DigiD
» 369,7 KB - 3.583 kliks - jan 10, 2020 @ 10:13
Voordat de rijschool het praktijkexamen of een toets voor de categorie personenauto kan aanvragen, moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een machtiging. Voordeel hiervan is dat je direct een e-mail ontvangt als de rijschool een praktijkexamen of toets voor je heeft gereserveerd

  Macos catalina
» 5 bytes - 2.584 kliks - nov 1, 2019 @ 0:00
Met macOS Catalina krijgt u meer van alles wat u zo fijn vindt aan uw Mac. Geniet van muziek, tv en podcasts in drie gloednieuwe Mac‑apps. Gebruik nu ook uw favoriete iPad‑apps op uw Mac. Vergroot uw werkruimte en uw creativiteit met de iPad en de Apple Pencil. En ontdek slimme nieuwe functies in de apps die u dagelijks gebruikt. Nu kunt u verder gaan in alles wat u doet. Volle kracht vooruit dus.

  Macos high sierra
» 5,1 KB - 165 kliks - nov 5, 2019 @ 0:00
Met 'Over deze Mac' kunt u controleren welke versie van het Mac-besturingssysteem op uw Mac is geïnstalleerd en of het de nieuwste versie is.

  Macos mojave
» 5,1 KB - 510 kliks - nov 6, 2019 @ 0:00
Als u hardware of software hebt die niet compatibel is met macOS Catalina, kunt u mogelijk wel een upgrade uitvoeren naar macOS Mojave.

  Rijprocedure B Uitgave 2019
» 751,6 KB - 1.225 kliks - jan 14, 2020 @ 16:10
In deze Rijprocedure wordt het meest wenselijke rijgedrag van auto- mobilisten (categorie B) beschreven.

  Zelfreflectieformulier
» 43,3 KB - 2.077 kliks - sep 7, 2019 @ 18:06
Hieronder vind je het zelfreflectieformulier. Dat moet je ingevuld meenemen naar het praktijkexamen, nader onderzoek rijvaardigheid of tussentijdse toets.Wat houdt het downloadverbod in?

In april 2014 bepaalde het Europese Hof van Justitie dat Nederland een downloadverbod moest invoeren. Het verspreiden van films en muziek was daarvoor al verboden, maar nu is ook het downloaden uit een illegale bron niet meer toegestaan. Door het auteursrecht worden auteurs van bijvoorbeeld films en muziek beschermd.

Wat mag dan wel?

Er zijn genoeg bronnen die wel legaal zijn. Dat wil zeggen, dat ze de toestemming hebben van de auteurs en dat ze royalty’s betalen. Denk bijvoorbeeld aan diensten zoals Netflix, iTunes en Spotify. Soms kom je een website tegen waarbij je niet weet of het een legale bron is. Maar als je gratis de nieuwste films kunt kijken, dan weet je dat er iets niet goed zit.

Wie krijgt een schadeclaim?

Degene op wiens naam het internetabonnement staat. Het maakt dus niet uit wie in een huishouden er illegaal een film downloadt. De rechthebbenden gaan uit van de IP-adres van de verbinding tijdens het downloaden. Een IP-adres is een unieke reeks cijfers die door een provider gekoppeld kan worden aan een abonnee.

 

Acrobat Reader
De gratis, wereldwijde standaard voor het op een betrouwbare manier bekijken, afdrukken en ondertekenen van PDF-documenten, en voor het toevoegen van notities.

Download