Gasten automatisch thuis wifi.

Gasten automatisch laten verbinden met je thuis wifi.

Sinds iOS 11 en macOS High Sierra hoef je niet meer moeilijk te doen met wachtwoorden wanneer iemand verbinding wilt maken met je thuis wifi-netwerk. Het is namelijk mogelijk om toestemming te geven aan je gasten om verbinding te maken met het thuis wifi-netwerk.

Het werkt erg eenvoudig en automatisch wanneer jij en je gasten beschikken over iOS 11 en macOS High Sierra of nieuwer. Wanneer een gast verbinding wil maken met je thuis wifi-netwerk krijg jij een melding te zien op je iPhone, iPad of Mac. Hierin zie je wie toegang tot het netwerk wil hebben, je kunt dan dit toestaan en de gast maakt verbinding met het netwerk.

Gasten toegang gaven tot je thuis wifi

De gast en jijzelf moet aan een aantal vereisten voldoen, zo moeten beide iOS 11 of High Sierra hebben geïnstalleerd en moet bluetooth actief zijn. Jijzelf moet daarnaast verbonden zijn met het wifi-netwerk. Vervolgens kun je de volgende stappen ondernemen.

• De gast opent instellingen ▸ Wifi
• Tikt in de lijst het wifi-netwerk aan
• Jij krijgt een wifiwachtwoord-melding
• Tik op ‘Deel wachtwoord’

WiFi Gast

De gast wordt ingelogd op het netwerk zonder dat hij of zij het wachtwoord moet invullen. Goed om te weten, niet alleen de ‘beheerder’ van het netwerk krijgt deze wifi wachtwoord-melding. Ook andere personen die verbonden zijn met het netwerk, bluetooth actief hebben en in de buurt zijn ontvangen deze en kunnen toestemming verlenen.

Niet alleen iOS apparaten kunnen op deze manier verbinding maken, ook een Mac met High Sierra of nieuwer kan op deze manier verbinding vragen of toestemming geven.

Sociaal
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dit vind je misschien ook leuk...