Schakel de update-meldingen voor Catalina uit

Ben je helemaal terug op macOS Mojave, en tevreden? Of gebruik je het los van Catalina?
In beide gevallen wil je waarschijnlijk niet constant herinneringen over het upgraden naar macOS Catalina. Gelukkig kun je de update-meldingen van macOS Catalina uitschakelen, zodat je gewoon blijft draaien op macOS Mojave.

macOS Catalina is nu een tijdje beschikbaar voor de Mac, maar dit is niet zonder slag of stoot gegaan. Catalina bevat helaas nog de nodige bugs en problemen, desondanks Apple recent nog een bugfix-update heeft uitgebracht.

Wie nog macOS Mojave of eerder heeft geïnstalleerd krijgt in Systeemvoorkeuren een melding te zien dat macOS Catalina beschikbaar is om te installeren. Via de ‘Werk nu bij-knop’ is het dan mogelijk om de update uit te voeren. Mocht je nog liever willen wachten of heb je helemaal geen interesse in macOS 10.15? Dan kun je de update verwijderen en verbergen in Systeemvoorkeuren.

macOS Catalina-update verwijderen uit Systeemvoorkeuren

Open Terminal via Programma’s ▸ Hulpprogramma’s
Kopieer onderstaand commando (command⌘ + C)
Plak het commando in een leeg venster (command⌘ + V)
Druk op enter om het commando uit te voeren

sudo softwareupdate – ignore "macOS Catalina"

Vul het wachtwoord van je Mac in en druk op enter om het commando uit te voeren. Wanneer je nu Systeemvoorkeuren ▸ Software-update opent zal je merken dat de Catalina-update verwijderd is.

Toch macOS Catalina installeren

Wil je achteraf toch macOS 10.15 Catalina installeren dan kun je de software-update downloaden vanuit de Mac App Store of door de Catalina-update weer te laten tonen in Systeemvoorkeuren via onderstaand commando:

sudo softwareupdate – reset-ignored

Is het rode bolletje nog niet weg..

Dat rode balletje verwijder je door in de Terminal de volgende command lines uit te voeren:

defaults write com.apple.systempreferences AttentionPrefBundleIDs 0
killall Dock


Voorbeeld film:

Sociaal
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dit vind je misschien ook leuk...