Film met Examentips Populair

De nieuwste CBR-film ‘Waarop moet je letten bij het rijexamen’ wordt zeer goed bekeken.

In de maand na de verschijning op 10 december werd deze video met tips van de examinator gezien door ruim 20.000 kijkers. Losse filmpjes over elke tip trokken tot nu toe samen nog eens ruim 10.000 kijkers.

Ook de overige voorlichtingsfilms van het CBR oogsten succes. In totaal zijn ze in 2018 ruim 800.000 keer bekeken. Zo zien de examenkandidaten vooraf hoe de verschillende examens gaan, wat bijdraagt aan duidelijkheid en geruststelling.

Waarop moet je letten bij het rijexamen? Die vraag staat centraal in de nieuwe voorlichtingsfilm van het CBR over het praktijkexamen voor de auto.

Over alle zeven examenonderdelen krijg je tips van de examinator, in woord en beeld. Daarnaast is er van elk examenonderdeel een los filmpje gemaakt, dat je kunt delen via social media. Zo kun je bijvoorbeeld het gewenste gedrag zien bij kruispunten of bij het in- en uitvoegen.

Vijf jaar geleden heeft het CBR al een film uitgebracht over de gang van zaken bij het rijexamen. Die wordt zeer gewaardeerd, gelet op de honderdduizenden kijkers. Tegelijk bleek uit onderzoek van het CBR dat klanten ook graag willen weten waarop je moet letten tijdens het examen.

Popup video

De 7 tips op een rijtje:

Tip #1 – wegrijden
Tip #2 – rechte en bochtige weggedeelten
Tip #3 – kruispunten
Tip #4 – invoegen en uitvoegen
Tip #5 – inhalen en van rijstrook wisselen
Tip #6 – bijzondere weggedeelten
Tip #7 – bijzondere verrichtingen

4. De uitslag
Direct na afloop van de rit krijg je in het CBR-examencentrum te horen of je geslaagd bent.

Ben je geslaagd?
Dan kun je ná de examendag je rijbewijs aanvragen bij de gemeente waar je woont.

Ben je gezakt?
Van de examinator hoor je waar je nog aan moet werken voor de volgende keer. Op het uitslagformulier kun je dat terugzien samen met je instructeur. Begin dan zo snel mogelijk weer met lessen als voorbereiding op het herexamen. Dat verloopt hetzelfde als het eerste examen.

Alleen als je binnen 5 jaar 4 keer of vaker bent gezakt voor je rijexamen, gaat het anders. Dan krijg je elke volgende keer een speciaal examen.

Bron: CBR

Sociaal
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •