Piaggio MP3 LT nog steeds met rijbewijs B te besturen

Rijbewijs B-bezitters die hun roze papiertje vóór 19 januari 2013 hebben behaald, mogen de Piaggio motorscooter blijven besturen.

De recent gewijzigde rijbewijsregelgeving in Nederland heeft geen gevolgen voor eigenaren en kopers van de Piaggio MP3 LT motorscooters. Rijbewijs B-bezitters die hun roze papiertje vóór 19 januari 2013 hebben behaald, mogen de Piaggio motorscooter blijven besturen.

De nieuwe regelgeving rondom het rijbewijs van 19 januari jongstleden heeft volgens Piaggio in Nederland onder automobilisten en motorrijders voor behoorlijk wat verwarring en misvattingen gezorgd, zowel binnen de industrie als bij consumenten. Eén van die misvattingen is van toepassing op de status van de Piaggio MP3 LT motorscooter. “Eén van de sterke punten van de MP3 LT is dat hij met enkel het rijbewijs B bestuurd mag worden. De nieuwe regelgeving rondom het rijbewijs wekt onterecht de indruk dat voor het besturen van de MP3 LT tegenwoordig een A-rijbewijs verplicht zou zijn, maar dat is gelukkig niet het geval,” licht Alex van den Hoff, Country Manager van Piaggio Vespa B.V. toe.

“Als gulden regel geldt dat rijbewijs B-bezitters de mogelijkheden en vrijheden die ze vóór 19 januari 2013 hadden, ook na die datum behouden. Wat betekent dat nagenoeg alle bezitters van het autorijbewijs B in Nederland de Piaggio MP3 LT als vanouds mogen blijven besturen,” vervolgt Van den Hoff.

De uitzondering op die regel is van toepassing op bestuurders die hun B-rijbewijs na 19 januari jl. hebben behaald. Deze groep dient inderdaad ook in het bezit van het rijbewijs A te zijn om te kunnen profiteren van de voordelen die de MP3 LT biedt.

Kleine kentekenplaat
Sinds kort is de tot dusver verplichte grote kentekenplaat vervangen door het kleinere exemplaar dat voor reguliere motorfietsen en –scooters is voorgeschreven. De grote kentekenplaat was veel MP3 LT-bezitters volgens Piaggio een doorn in het oog en de beschikbaarheid van de kleinere versie maakt de driewielige motorscooter een stuk aantrekkelijker.

“Mede dankzij de inzet van de RAI Vereniging mag de Piaggio MP3 worden uitgerust met de kentekenplaat die identiek is aan die van een motorfiets. De RDW heeft hiervoor vanaf 2013 de regelgeving aangepast op basis van een aantal praktische en veiligheidsaspecten. Een lang gekoesterde wens van alle MP3-eigenaren is hiermee in vervulling gegaan,” aldus Alex van den Hoff.

Sociaal
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •