PlayStation of Xbox aansluiten op een iPhone en iPad aan te sluiten

De App Store heeft veel games om op je iPhone en iPad te spelen. Met de nieuwe Apple Arcade-abonnementsservice hebt u toegang tot meer dan honderd titels die worden uitgevoerd op iPhone, iPad, Apple TV en zelfs de Mac. Aanraakbedieningen gaan echter alleen zo ver.

Met iOS 13 en iPadOS 13 kunt u nu uw iPhone en iPad verbinden met gameconsolecontrollers, zoals de PlayStation 4 DualShock-controller en de Xbox draadloze controller. Hier is de uitleg..

Apple ondersteunt al een tijdje een reeks eigen gamecontrollers op iOS. Dit zijn gamecontrollers die zijn vervaardigd in het kader van het Made-for-iPhone-programma, zoals de SteelSeries Nimbus-gamecontroller.

App Store-games moeten game-controllers expliciet ondersteunen, zodat ze niet met elke titel werken. Omdat de MFI-gamecontrollers al een paar jaar bestaan, zijn er nogal wat compatibele games, waaronder Fortnite, Crossy Road, Real Racing en meer.

De meeste Apple Arcade-games ondersteunen gamecontrollers. Dankzij iOS 13 kunnen Xbox- en PlayStation-controllers worden gebruikt met dezelfde games die MFI-controllers ondersteunen.

Een PlayStation-controller koppelen aan een iPhone en iPad

Als u een DualShock PlayStation-controller wilt aansluiten, moet u eerst controleren of uw iPhone of iPad is bijgewerkt naar iOS 13.
Open Instellingen op uw apparaat. Tik op Bluetooth.
Houd op de controller tegelijkertijd de middelste PS-knop en de SHARE-knop ingedrukt.
Houd de knoppen vijf seconden ingedrukt totdat de LED-statusindicator begint te knipperen.
‘DUALSHOCK 4 Wireless Controller’ verschijnt in het Bluetooth-menu op uw iOS-apparaat. Tik om verbinding te maken.
Je kunt nu een game openen en beginnen met spelen met je controller.
Als je klaar bent met spelen, kun je de controller loskoppelen door de PS en de OPTIONS-knop ingedrukt te houden. U kunt ook teruggaan naar Instellingen en de verbinding verbreken door op de knop (i) te drukken in de lijst met Bluetooth-apparaten.

U kunt ook dezelfde instructies volgen om uw controller op de Apple TV aan te sluiten. Update uw Apple TV naar tvOS 13 en ga vervolgens naar Instellingen -> Afstandsbedieningen en apparaten -> Bluetooth. Volg de stappen zoals hierboven.

Een Xbox One-controller koppelen aan een iPhone en iPad

Als u een Xbox-controller wilt koppelen en verbinden, hebt u de moderne Xbox One-controller nodig die via Bluetooth communiceert. Oudere controllers zijn niet compatibel. De Elite-controller werkt.
Zorg ervoor dat uw iPhone of iPad is bijgewerkt naar iOS 13.
Open de app Instellingen op uw iPhone of iPad. Tik op Bluetooth.
Activeer uw Xbox-controller door op de middelste knop te drukken. Houd vervolgens de knop voor draadloos koppelen op de controller ingedrukt. Deze bevindt zich naast de linker trigger, boven de laadpoort.
Houd de koppelingsknop vijf seconden ingedrukt totdat het Xbox-logo begint te knipperen.
‘Xbox Wireless Controller’ verschijnt in het Bluetooth-menu op uw iOS-apparaat. Tik om verbinding te maken.
Je kunt nu een compatibel spel openen en beginnen met spelen met je controller.
Xbox- en PlayStation-controllers zijn ook compatibel met Macs met macOS Catalina. Om uw controller met de Mac te verbinden, opent u Systeemvoorkeuren en opent u het Bluetooth-menu. Volg de bovenstaande stappen en druk op om uw controller te koppelen en te verbinden.

Eenmaal verbonden, kunnen ondersteunde games automatisch de PlayStation- en Xbox-controllers detecteren. Er is geen verplichte configuratie. Bij sommige games kunt u knoppen opnieuw toewijzen aan uw eigen voorkeuren, dus controleer de instellingen in de app om te zien of u knopbindingen kunt aanpassen. Deze instellingen zouden alleen per game van toepassing zijn.

Apple is constant bezig met het verbeteren van de ervaring van de spelbesturing. Op iOS 13.1 verschijnt de gamecontroller in uw batterijwidget om de huidige levensduur van de batterij weer te geven.

iOS 13 wordt half september uitgebracht. iOS 13.1 is momenteel in beta-testen.

Sociaal
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •